Мені прийшла прикольна ідея понерфить кастерів

darkmentat

Мені прийшла прикольна ідея понерфить кастерів

Post by darkmentat »

Навіщо? Щоб потім їх бафнуть звісно!

Короче суть в тому, щоб дозволити кожен спел заготовляти лише один раз. Один Sleep, один Magic Missle і т. д, навіть якщо кількість вільних спелслотів значно більша.

Які я бачу плюси:
  • Можна навалити чаклуну більше спелслотів, від інти, предметів, бафів/благословень чи просто на хоумрулах без побоювання щось зламати. Бо це відома тема, що спершу чаклуни пососні, але потім навпаки всіх єбуть.
  • Можна не паритись про баланс спелів. Навіть маючи відверто імбові спели, як і відверто пососні, вони всі будуть корисні, оскільки вся імба одноразова. Також це додаткові нагороди магам, бо тепер у них більше мотивації розвиватися в ширину.
  • Додаткове стимулювання креативу замість перевикористання одних і тих же інструментів.
  • Зміщення ролі чаклуна з людини, що може прям вкластися в одну ситуацію, в сторону більш універсального чела. З більшою мірою він буде не розряжатися на одній конкретній ключовій загрозі, а скоріше розмазувати свій потенціал.
  • Також таким чином чаклун додатково уступає більш спеціалізованим класам в своїх нішах (крадію та файтеру), а сам стає скоріше більш іконічним таємничим чаклуном з великою кількістю дуже різномастних тузів в рукавах.
  • Приходиться більше юзати сувої та зарядний магшмот, а не солити на чорний день.
  • Флафово більш магічно і по-венсовськи, де закляття або живе в його голові, або його немає, без кількості штук.
Last edited by darkmentat on Fri Nov 07, 2025 2:44 am, edited 2 times in total.
Image
Yutosei

Re: [OSR] Мені прийшла прикольна ідея понерфить кастерів 🌚

Post by Yutosei »

На мою думку, гарні гравці і так діють різноманітно. А гравцям, які люблять спамити умовний фаербол, просто захочеться вийти в двері
Illair

Post by Illair »

Давно маю одну ідею, що йде корінням у Підземелля смакоти (там магічний потенціал залежав від чистоти волосся).
А що, якщо чаклуни, що готують щоранку закляття, насправді вплітають їх особливими вузликами з волосся (на голові, бороді, чи бог зна де ще). Це пояснило б обмеження в кількості заклять, і кореляцію віку/інти/кількості. Це підкріпило образ довговолосих ельфійок і бородатих чаклунів. І це б підвищило елітарність цирюльників, додало б ранкову рутину, і дійсно обумовило корисність мила в спорядженні і страх файерболів і тд.
Image
darkmentat

Post by darkmentat »

Yutosei wrote: Thu Nov 06, 2025 3:44 pm На мою думку, гарні гравці і так діють різноманітно. А гравцям, які люблять спамити умовний фаербол, просто захочеться вийти в двері
Ну у мене така позиція, що геймдизайн має підкріпляти бажану поведінку. Немає нічого більш демотивуючого в відеоіграх наприклад коли ти хочеш робити круті комбо, а гра значно ефективніше проходиться простим заклікуванням. Гравець хоче грати красиво, але демотивується тому що ефективніше грати тупо. Це такий віддалений приклад, який хоч і не повною мірою, але й сюди можна перенести - гравці хочуть грати красиво, але фруструють коли гра карає за красиву гру і винагороджує більш скучні рішення.
Image
darkmentat

Post by darkmentat »

Illair wrote: Thu Nov 06, 2025 3:49 pm Давно маю одну ідею, що йде корінням у Підземелля смакоти (там магічний потенціал залежав від чистоти волосся).
А що, якщо чаклуни, що готують щоранку закляття, насправді вплітають їх особливими вузликами з волосся (на голові, бороді, чи бог зна де ще). Це пояснило б обмеження в кількості заклять, і кореляцію віку/інти/кількості. Це підкріпило образ довговолосих ельфійок і бородатих чаклунів. І це б підвищило елітарність цирюльників, додало б ранкову рутину, і дійсно обумовило корисність мила в спорядженні і страх файерболів і тд.
Ну це скоріше описовий момент, на правила і основні рішення не сильно вплине. Я пам'ятаю як на перших своїх осрках кожен чаклун мав свою магію, і у когось спелбук був просто гербарієм куди він всяку хрінь вклеював чи малював грязью всяку абстракцію :D
Image
Super8

Re: Мені прийшла прикольна ідея понерфить кастерів 🌚

Post by Super8 »

Ну так да
Треба дійсно повернутися до магії Джека Венса
✦ Nobody fucks with Jesus ✦
🎳 The Dude abides
Post Reply