Весь, поки вариться, то трохи інше, такий варіант теж є. А чисто жовток, коли воно вже не кипить, дає хороший соус і нажористість.darkmentat wrote: Tue Nov 11, 2025 6:55 pmНу сир і зелень то класика) А щодо яйця, я його весь кидаю, але ще в каструлю поки воно там ще вариться.KinslayeR wrote: Tue Nov 11, 2025 6:49 pm Мені блек місцями занадто насичений, там же тупо два пакети з суповою приправою іде. Частіше беру класику, або яловичий. Ще Палдо сирний норм. Хоча я додатково часто даю ще сирий жовток, пластинку плавленого сиру та зеленушку.
Діліться вашими кулінарними шедеврами!
Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!
- darkmentat
- Posts: 187
- Joined: Wed Nov 05, 2025 9:19 pm
Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!
Ага, походу типу-карбонара виходить така собіKinslayeR wrote: Tue Nov 11, 2025 7:03 pm Весь, поки вариться, то трохи інше, такий варіант теж є. А чисто жовток, коли воно вже не кипить, дає хороший соус і нажористість.

- darkmentat
- Posts: 187
- Joined: Wed Nov 05, 2025 9:19 pm
Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!
Тим часом упоровся у раптовий гарбузовий крем суп хДД
Довгий час не розумів таку тему, але в Пузатій хаті колись розпробував і зацінив формат.
Зажарка з цибулі, часника, моркви, потім гарбуз, сіль, перець, далі залити водою/бульйоном (каюсь брав розводний полуфабрикатний) і варити 20 хв. А потім це все в блендер, додавши трохи вершків. Потім ще трохи вершків і для понту зелень і насіння х)
Я трохи переборчив з чилі-перцем, але все ще норм. І ще я бахнув трохи карі і папріки, хз нащо і наче смачно, але що і чому не зрозумів
Довгий час не розумів таку тему, але в Пузатій хаті колись розпробував і зацінив формат.
Зажарка з цибулі, часника, моркви, потім гарбуз, сіль, перець, далі залити водою/бульйоном (каюсь брав розводний полуфабрикатний) і варити 20 хв. А потім це все в блендер, додавши трохи вершків. Потім ще трохи вершків і для понту зелень і насіння х)
Я трохи переборчив з чилі-перцем, але все ще норм. І ще я бахнув трохи карі і папріки, хз нащо і наче смачно, але що і чому не зрозумів

- darkmentat
- Posts: 187
- Joined: Wed Nov 05, 2025 9:19 pm
Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!
Я на другий захід частину гущі одразу відклав в тарілку, а все інше в блендер. Вийшло прикольніше і нажористіше, бо не просто крем суп, але ще й добре розварені овочі плавають, тектурне різноманіття. Ну і ще я нут в гущу перед цим всім додав що тільки доварився на заготовку, тоже фактор х)darkmentat wrote: Fri Nov 14, 2025 5:25 pm
Зажарка з цибулі, часника, моркви, потім гарбуз, сіль, перець, далі залити водою/бульйоном (каюсь брав розводний полуфабрикатний) і варити 20 хв. А потім це все в блендер, додавши трохи вершків. Потім ще трохи вершків і для понту зелень і насіння х)

- simply_sviat
- Posts: 54
- Joined: Fri Nov 07, 2025 9:31 pm
Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!
мені подобається батат ще додаватиdarkmentat wrote: Fri Nov 14, 2025 5:25 pm Тим часом упоровся у раптовий гарбузовий крем суп хДД
Довгий час не розумів таку тему, але в Пузатій хаті колись розпробував і зацінив формат.
pumpkin_soup.jpg
Зажарка з цибулі, часника, моркви, потім гарбуз, сіль, перець, далі залити водою/бульйоном (каюсь брав розводний полуфабрикатний) і варити 20 хв. А потім це все в блендер, додавши трохи вершків. Потім ще трохи вершків і для понту зелень і насіння х)
Я трохи переборчив з чилі-перцем, але все ще норм. І ще я бахнув трохи карі і папріки, хз нащо і наче смачно, але що і чому не зрозумів![]()
Added after 1 minute 12 seconds: Вчора вирішив хачапурьку бахнути - було трішки нашвидкоруч але вийшло смачно. Пропорції взяв у Клопотенка для тіста, сирів намішав своїх трохи.
simply sviat
- darkmentat
- Posts: 187
- Joined: Wed Nov 05, 2025 9:19 pm
Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!
За нього взагалі не знаю, бачив що продається в сільпо, але розуміння як інгредієнта нульове. Хоча недавно розмірковував може в японське карі додати, бо по класиці з картоплею мені не подобається, а літній варіант з перцем якось не по сезону.

- darkmentat
- Posts: 187
- Joined: Wed Nov 05, 2025 9:19 pm
Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!
Виглядає фірмаово, але це вже взагалі інший рівень, я на випічку навіть не заглядаюсь хДsimply_sviat wrote: Fri Nov 14, 2025 6:20 pm Вчора вирішив хачапурьку бахнути - було трішки нашвидкоруч але вийшло смачно. Пропорції взяв у Клопотенка для тіста, сирів намішав своїх трохи.
До речі, якраз цей момент я і мав на увазі тут)
viewtopic.php?p=583#p583

- simply_sviat
- Posts: 54
- Joined: Fri Nov 07, 2025 9:31 pm
Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!
Батат він як солодка картопля. Для мене в нього є також присмак гарбуза, вони чомусь мені дуже схожі. Тому додаю в крем суп - воно і густини додає і смак в тему.darkmentat wrote: Fri Nov 14, 2025 6:21 pmЗа нього взагалі не знаю, бачив що продається в сільпо, але розуміння як інгредієнта нульове. Хоча недавно розмірковував може в японське карі додати, бо по класиці з картоплею мені не подобається, а літній варіант з перцем якось не по сезону.
А до речі я люблю лінивий рецепт кремсупа, це коли ти усі інгрідієнти запікаєш, а потім трішки проварити в бульйоні щоб віддали смак і вперед блендером
simply sviat
- [Dido]kraken
- Posts: 86
- Joined: Thu Nov 06, 2025 3:52 pm
Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!
Карі насправді дуже доречне в гарбузовому!darkmentat wrote: Fri Nov 14, 2025 5:25 pm Тим часом упоровся у раптовий гарбузовий крем суп хДД
Довгий час не розумів таку тему, але в Пузатій хаті колись розпробував і зацінив формат.
pumpkin_soup.jpg
Зажарка з цибулі, часника, моркви, потім гарбуз, сіль, перець, далі залити водою/бульйоном (каюсь брав розводний полуфабрикатний) і варити 20 хв. А потім це все в блендер, додавши трохи вершків. Потім ще трохи вершків і для понту зелень і насіння х)
Я трохи переборчив з чилі-перцем, але все ще норм. І ще я бахнув трохи карі і папріки, хз нащо і наче смачно, але що і чому не зрозумів![]()
Added after 3 minutes 48 seconds:
На гарбуз дуже схоже якщо його просто зварити чи запекти. З нього можна робити sweet potato bread - майже як банана бред, дуже смачна штука виходить. Ця солодкість дозволяє прям неочікувано його використовувати.simply_sviat wrote: Fri Nov 14, 2025 7:03 pm
Батат він як солодка картопля. Для мене в нього є також присмак гарбуза, вони чомусь мені дуже схожі. Тому додаю в крем суп - воно і густини додає і смак в тему.
