Так би мовити резервація[Dido]Fishkiller wrote: Thu Nov 06, 2025 7:18 pmТут безпечне для них середовище. Й унікальна для укрспільноти відкрита площадка де можна дізнатися про Стару Школу, не стучась в закритий чатик чи в дискордAzik wrote: Thu Nov 06, 2025 7:16 pmА йой, душні ОСР діди перемогли[Dido]Fishkiller wrote: Thu Nov 06, 2025 7:11 pm
Та ні, в цій гілці вотчина Ментата та Романа, що б от точно відділити. Зара зроблю окрему тоді![]()
![]()
![]()
![]()
Порадьте ОСР в космосі!
Re: Порадьте ОСР в космосі!

- [Dido]Fishkiller
все, не флуді, давай по теміAzik wrote: Thu Nov 06, 2025 7:23 pmТак би мовити резервація[Dido]Fishkiller wrote: Thu Nov 06, 2025 7:18 pmТут безпечне для них середовище. Й унікальна для укрспільноти відкрита площадка де можна дізнатися про Стару Школу, не стучась в закритий чатик чи в дискорд![]()
![]()
Stars Without Number насправді прикольна і по ній багато різних пригод є, я якось готував міні компейн до неї, але гравці злилися в останній момент( але памятаю що там непогані правила, а саме головне таблиці для генерації всього що може знадобитися для sci-fi гри

- darkmentat
Насправді з усього всього найбільше Death in Space тут мені подобається. Хоч в ньому і є цілий пласт проблем, які треба прям серйозно виправляти. Mothership мені здався гіршим і більш кривим і перегруженим.
На DiS у мене до речі є огляд. Я там його сварю, але то для того, щоб було зрозуміліше що саме й куди треба виправити.
https://t.me/rpg_lab_gremlin/467
https://telegra.ph/dis-review-03-03
Сучасні Тревелери/Cepheus і SWN звичайні мідскули. Класичний Тревелер річ в собі, яку ще треба грокнути, та і вона про більш глобальні речі. Ну і є ще купу всяких хаків нулика чи b/x, але то такий тупий рескін в лоб зазвичай.
Ще ахуїтельним варіантом насправді буде Кавалерія, де просто забрати у гравців мехи. За одно можна й потестити такий режим, щоб до її релізу було зрозуміліше як воно працює. І тоді або вже виправити і вбудувати його в основу, або винести в окреме доповнення "Мародер" якраз про такі штуки.
На DiS у мене до речі є огляд. Я там його сварю, але то для того, щоб було зрозуміліше що саме й куди треба виправити.
https://t.me/rpg_lab_gremlin/467
https://telegra.ph/dis-review-03-03
Сучасні Тревелери/Cepheus і SWN звичайні мідскули. Класичний Тревелер річ в собі, яку ще треба грокнути, та і вона про більш глобальні речі. Ну і є ще купу всяких хаків нулика чи b/x, але то такий тупий рескін в лоб зазвичай.
Ще ахуїтельним варіантом насправді буде Кавалерія, де просто забрати у гравців мехи. За одно можна й потестити такий режим, щоб до її релізу було зрозуміліше як воно працює. І тоді або вже виправити і вбудувати його в основу, або винести в окреме доповнення "Мародер" якраз про такі штуки.

- [Dido]kraken
Про Death in Space згадали, Stars Without Number (крутий інструментар, купа табличок, трохи переускладнені правила) теж. Я б хіба додав Monolith — непоганий хак Каїрна під космос. Решта, як вже сказав Ментат це тупо рескіни класичного S&W чи B/X. Я колись плотно це питання досліджував: Solar Blades & Cosmic Spells, White Star, Hulks and Horrors, Starships & Spacemen і так далі. Якщо чесно — жодна не вартує витраченого на прочитання часу.
Що до піхотного модуля Кавалерії — якраз дописую правила по загрозам і я думаю більше нічого і не треба.
Що до піхотного модуля Кавалерії — якраз дописую правила по загрозам і я думаю більше нічого і не треба.
А ну ось і вирішилося питання[Dido]kraken wrote: Thu Nov 06, 2025 11:40 pm Про Death in Space згадали, Stars Without Number (крутий інструментар, купа табличок, трохи переускладнені правила) теж. Я б хіба додав Monolith — непоганий хак Каїрна під космос. Решта, як вже сказав Ментат це тупо рескіни класичного S&W чи B/X. Я колись плотно це питання досліджував: Solar Blades & Cosmic Spells, White Star, Hulks and Horrors, Starships & Spacemen і так далі. Якщо чесно — жодна не вартує витраченого на прочитання часу.

Ознайомився з тим що радили, поки що Monolyth виглядає як те що я шукав. Прості правила, нема упору саме на спейс горор, процедури кровлу, купа табличок.
Але блін нічого немає про суто космічні загрози типу витрат кисню під час кровлу чи про радіацію і т.д.
Сумовинка короче
Але блін нічого немає про суто космічні загрози типу витрат кисню під час кровлу чи про радіацію і т.д.
Сумовинка короче

- darkmentat
Та це загалом як я розумію спільна хвороба всіх космічних нюсрок. До Death in Space у мене такі самі питання.Azik wrote: Fri Nov 07, 2025 9:38 pm Але блін нічого немає про суто космічні загрози типу витрат кисню під час кровлу чи про радіацію і т.д.
Сумовинка короче
Колись ще списочок робив що б такого додати:
- Космолом - Зіткнення з космічним сміттям. Деякі області більш засмічені (орбіта населеної планети, пояс астероїдів), деякі менш (віддалені області). Шанс зіткнення з небезпечним уламком може варіюватися від 1-з-6 за раунд до 1-з-20 за годину.
- Перевантаження - 2G, 5G, 10G, 15G, короткотривале, довготривале. Втрата свідомості, пошкодження, смерть.
- Декомпресія - Отвір розміром з кулю викликає повну декомпресію за к6 раундів. Більший пролом розміром з метр викликає вибухову декомпресію – тиск падає і повітря зникає за 1 раунд. Під час вибухової декомпресії в невагомості різні предмети і навіть персонажів може відкинути різким повітряним потоком.
- Exposure - Вплив надвисокої та наднизької температури.
- Toxic Atmosphere. The planet’s atmosphere is not fit to breathe, but is otherwise safe. A rebreather or armor with its own oxygen supply is required. Without these, characters take 1d10 DMG per round/minute/turn/hour/watch.
- Corrosive Atmosphere.
- Отруйний, паралітичний чи сльозоточивий газ.
- Радіація
- Exhaustion
- Позбавлення сну
- Thirst and Starvation

- [Dido]Fishkiller
Хочете я вам окрему гілку зроблю, будете там брейнштормити та збирати свою ідеальну сайфай гру?
- darkmentat
Та коли треба буде топік то самі створим, давай без оверінжинірінга)[Dido]Fishkiller wrote: Sat Nov 08, 2025 2:35 pm Хочете я вам окрему гілку зроблю, будете там брейнштормити та збирати свою ідеальну сайфай гру?