Загалом мені цікаво що там з ним відбувається, але самостійно відслідковувати ліньки. Тому пишіть які там були основні зміни, чи норм чи фігня, що б ви самі поміняли б ітд.
Загалом я коли переглядав старий DW, то прийшов до того, що правила там загалом непогані. Основна проблема в буклетах - надто імбові, як по характеристикам, так і по ходам плейбуків. Ну там дофіга хп на старті, легко набираються високі стати, щоб 6- майже не випадало і т. д.
Плюс є ще загальна проблема, що в більшості ходів на 10+ нічого поганого не стається, тому стати +3 ламають гру. В AW-подібних іграх в цьому сенсі було дещо краще, бо там навіть на 10+ відбувається повноцінний обмін ударами і тому навіть з кидками +3 треба думати і можна вляпатись.
Тож загалом мені хотілося б мати класичну DW з класичним пригодницьким пбташним дизайном, без якоїсь упоротості в експериментальні механіки, але з виправленням всіх її косяків. І уход скоріше в загально фентезійні архетипи, а не саме корпоративно-дндшні. Але що вони там запилять насправді ми ще подивимось.
Added after 9 minutes 21 seconds:
То тут то там вже розпитував в чатах на цю тему, але тут вже можна предметно обговорити з конкретними прикладами правил
Як там новий DW?
Re: Як там новий DW?
Я десь чув думку що Chaising Adventure це по факту той самий ДВ тільки ліпше, от цікаво було б порівняти наскільки воно правда

- [Dido]Fishkiller
ти просто не в курсі, що зараз роблять новий ДВ і робить його автор Chasing AdventureAzik wrote: Mon Nov 10, 2025 12:36 pm Я десь чув думку що Chaising Adventure це по факту той самий ДВ тільки ліпше, от цікаво було б порівняти наскільки воно правда
А, ну тобто можна очікувати що це буде щось типу насправді третя ітерація цієї всієї двіжухи, інтрестінг інтрестінг[Dido]Fishkiller wrote: Mon Nov 10, 2025 12:41 pmти просто не в курсі, що зараз роблять новий ДВ і робить його автор Chasing AdventureAzik wrote: Mon Nov 10, 2025 12:36 pm Я десь чув думку що Chaising Adventure це по факту той самий ДВ тільки ліпше, от цікаво було б порівняти наскільки воно правда

- [Dido]kraken
Я дуже поверхнево стежив за процесом, статтями і демонстраціями. Поки що враження, що вони пішли трохи іншим шляхом ніж всі очікували, і воно буде річчю в собі більше ніж продовженням DW чи "DW в якому виправили не-трушні пройоби"
- darkmentat
Ну значить інвестувати час і сили варто у Флопі Волд і не паритись що там в ДВ роблять[Dido]kraken wrote: Mon Nov 10, 2025 8:59 pm Я дуже поверхнево стежив за процесом, статтями і демонстраціями. Поки що враження, що вони пішли трохи іншим шляхом ніж всі очікували, і воно буде річчю в собі більше ніж продовженням DW чи "DW в якому виправили не-трушні пройоби"

Завжди можеш доєднатись до їх діскорда і вплинути порадами на напрям розробки.
Бо там спершу було перелопатили все, зібрали фідбек, всьо хуйня, зробили той же ДВ з фіксами, зібрали фітбек, всьо хуйня... ви зараз тут.
Бо там спершу було перелопатили все, зібрали фідбек, всьо хуйня, зробили той же ДВ з фіксами, зібрали фітбек, всьо хуйня... ви зараз тут.
- darkmentat
У мене не настільки багато сил, щоб ще й в ДВ лізтиKinslayeR wrote: Tue Nov 11, 2025 7:00 pm Завжди можеш доєднатись до їх діскорда і вплинути порадами на напрям розробки.

- [Dido]kraken
Напишемо за авторів DW2, а потім ще купимо на Кікстартері