Форумні лайвхаки
- darkmentat
Форумні лайвхаки
На форумі є декілька неочевидних фіч, використання яких може покращити якість обговорення і просто зробить його більш красивим і причесаним. Парою своїх порад поділюсь тут, а ви ще свої додайте якщо є щось.

- darkmentat
Re: Форумні лайвхаки
По замовчуванню, коли ви пишете новий пост в догонку до попереднього, форум сплавить його з ним, додавши зелений підпис з чимось типу "Added after 1 minute 30 seconds". Зазвичай це дуже зручно, бо дозволяє чітко виділити щось, що ти додав пізніше як пост-скриптум і таким чином зручно структурує текст.
Проте іноді це може бути недоречно, наприклад коли другий пост ніяк не пов'язаний з попереднім, коментує іншу тему чи відповідає іншій людині. В такому випадку можна нажати галочку "Do not merge with previous post" знизу, щоб створити два пости підряд без сплавлення.
Проте іноді це може бути недоречно, наприклад коли другий пост ніяк не пов'язаний з попереднім, коментує іншу тему чи відповідає іншій людині. В такому випадку можна нажати галочку "Do not merge with previous post" знизу, щоб створити два пости підряд без сплавлення.
Last edited by darkmentat on Fri Nov 14, 2025 2:10 pm, edited 1 time in total.

- darkmentat
Коли ти нажимаєш кнопку "Reply with quote", но форум підготує повідомлення з повною цитатою вибраного повідомлення, і ця цитата якраз виділена quote-тегами.
І насправді я дуже раджу вручну її підредагувати перед відправкою повідомлення. Залиште з тексту оригінальної цитати тільки ту тезу, на яку ви відповідаєте, видаліть зайву вкладеність з попередніх цитат, якщо вона не потрібна для контексту, і повідомлення читати вже буде значно зручніше.
І поки ви не чіпаєте внутрішні параметри всередині quote-тегів типу quote=Domin13 post_id=152 time=1762459025 user_id=111, то всі посилання і позначення працюватимуть справно.
І насправді я дуже раджу вручну її підредагувати перед відправкою повідомлення. Залиште з тексту оригінальної цитати тільки ту тезу, на яку ви відповідаєте, видаліть зайву вкладеність з попередніх цитат, якщо вона не потрібна для контексту, і повідомлення читати вже буде значно зручніше.
І поки ви не чіпаєте внутрішні параметри всередині quote-тегів типу quote=Domin13 post_id=152 time=1762459025 user_id=111, то всі посилання і позначення працюватимуть справно.

Дякую, це дуже корисно. Можеш ще розповісти за менедж фоловнутих топіків чи постів. Теж корисна штука.

- darkmentat
А ось тут вже я не в курсі походу, так що якщо є чи поділитися то давайIllair wrote: Fri Nov 14, 2025 4:43 pm Дякую, це дуже корисно. Можеш ще розповісти за менедж фоловнутих топіків чи постів. Теж корисна штука.

Added after 27 seconds:darkmentat wrote: Fri Nov 14, 2025 4:46 pm
А ось тут вже я не в курсі походу, так що якщо є чи поділитися то давай
Там взагалі багато цікавих функцій
- Attachments
-
- Знімок екрана 2025-11-14 165656.png (126.75 KiB) Viewed 92 times

- [Dido]Fishkiller
Додам згодом оцей модуль ще https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... ern_quote/darkmentat wrote: Fri Nov 14, 2025 2:08 pm Коли ти нажимаєш кнопку "Reply with quote", но форум підготує повідомлення з повною цитатою вибраного повідомлення, і ця цитата якраз виділена quote-тегами.
Знімок екрана з 2025-11-14 13-56-53.jpg
- [Dido]kraken
Мені подобається як ми дешифруємо втрачені знання і технології
- darkmentat
Ще момент, що якщо ви не слідкуєте за якимось конкретним розділом, то можете нажати на кнопку "Mark topics read" щоб позначити його прочитаним і воно вже не підсвічувалось червоним. Як от я наприклад не слідкую за ролками Таверні, тож просто заходжу в розділ, бачу що "ага, тут є якийсь дві", і позначаю все прочитаним.
Можливо до речі якось в настройках можна заглушити нецікаві розділи, щоб вони не позначались червоним взагалі, але такого я не знайшов.
Можливо до речі якось в настройках можна заглушити нецікаві розділи, щоб вони не позначались червоним взагалі, але такого я не знайшов.