Також близько року тому я бачив вже класичний складний зін від пана Компанійця «Чорнобот». Після цього моя дівчина почала робити багато складних зінів. Навіть я кілька зробив (а також один подарував
Для розуміння: складний зін, це той, що робиться з одного аркуша паперу, що розрізається посередині та складаєьься таким чином, щоб утворилось 6 сторінок формату А7 (з А4).
Такі зіни прикольні тим, що робляться швидко, а потім на них можна малювати, аплікувати, колажувати що завгодно. Можна друкувати окремо текст, нарізати і збирати верстку вручну. Можна домальовувати деталі прямо навколо аплікацій тощо.
Я зустрічав навіть панкові рулбуки-односторінковки, які спочатку збирались на папері колажем, а потім сканувались.
Тож я вирішив поцікавитись, наскільки люди обізнані про культуру зінів. Сам я вирішив підсвітити тему таким чином: Affinity studio, наближена до професійної програма для дизайну та верстки, недавно вийшла у відкритий доступ (шо ти, абоба, за мільйон грошів в місяць? свербить?), тож тепер будь-хто може його собі встановити, і відкрити там мій макет з інструкціями, як зверстати, роздрукувати та скласти свій перший складний зін! І, сподіваюсь, далеко не останній.
А на майбутнє, можна буде робити навіть конкурси по найкреативніших пригодах у зіновому форматі.