Як почати водити ВтМ і не поїхати кукухою від кількості лору?

Azik

Re: Як почати водити ВтМ і не поїхати кукухою від кількості лору?

Post by Azik »

simply_sviat wrote: Tue Nov 11, 2025 10:01 pm
Azik wrote: Tue Nov 11, 2025 6:44 pm
Domin13 wrote: Tue Nov 11, 2025 5:08 pm Вже не вперше помічаю, що хочу водити ВтМ, але мене відлякує потреба знати купу лора.

Може є якийсь короткий основний лор яким можна обмежитись?
Обидва бладлайнзи дають норм лордамп в розважальній формі =) А так - приєднуюсь до попередніх ораторів - по факту кожне місто це досить ізольована штука, яку можна порівняти із середньовічним феодом, і те що в конкретно вашому місті відбувається може бути майже ніяк не заафектано загальним лором всесвіту.
Це поки до тебе на гру не приходь знавець лора і не каже "о, ну ясно, зараз все розрулимо, я викликаю Джустикарів. Цец Принц явно загрався"

Added after 15 seconds:
І ти такий "а, шо"
Ага, от да бери телефон і набирай 🤣
Image
Illair

Post by Illair »

Блін, цей топік додав і мені сміливості.
Хоча як розробник, я розумію, що це знецінення праці авторів, але... Нахуй ви стільки на працювали, і де взяти таких цінителів?
Image
dDementor

Post by dDementor »

Illair wrote: Wed Nov 12, 2025 3:14 am Блін, цей топік додав і мені сміливості.
Хоча як розробник, я розумію, що це знецінення праці авторів, але... Нахуй ви стільки на працювали, і де взяти таких цінителів?
Про сміливість то правда)
А на рахунок знецінення праці, то звісно авторам неприємно, коли забивають на їх прописаний лор, але блін ну воно ж просто гатить греблю золотом. Напишіть художню книгу і хай собі буде, а гравцям і майстрам треба робочий сетинг та адекватна порція лору щоб зрозуміти світ гри та його правила, але по тому і мати простір для власної творчості
[Dido]kraken

Post by [Dido]kraken »

Як то кажуть «вампіри руллбуків по ВтМ не читали». Я ніколи не слідував офіційному лору в своїх кампейнах і ні про що не жалію.
TaHu

Post by TaHu »

Скоріш за все олдові фанати мене за такі слова закидають камінням, але чим більше я поглиблювався в лор тим більше натрапляв на якісь моменти, що мені здавались крінжовими, або просто не особливо "логічними". Тому я чисто беру основу лора і виборочно моменти які подобаються і можуть вплинути на гру.
Azik

Post by Azik »

TaHu wrote: Fri Nov 21, 2025 7:58 pm Скоріш за все олдові фанати мене за такі слова закидають камінням, але чим більше я поглиблювався в лор тим більше натрапляв на якісь моменти, що мені здавались крінжовими, або просто не особливо "логічними". Тому я чисто беру основу лора і виборочно моменти які подобаються і можуть вплинути на гру.
Насправді лор ВоД настільки великий та неконсистентний, що ніхто не може бути абсолютно в темі, просто хтось ще перебуває в ілюзії, а хтось чесно каже - я воджу свій, особистий трохи відмінний світ темряви
Image
dicekitteh

Post by dicekitteh »

Проблема лору в "старих популярних всесвітах" саме в тому що його багато. Його пишуть різні люди, з різним рівнем ознайомлення. Але бізнес це ніяк не бентежить. Продається? Прекрасно.

А фанати, які мають час вчити то все напам'ять, потім ламають списи в суперечках на тему "чи носила Галадріель мереживні трусики?" ©

В Аспріна колись була ідея так званого "спільного світу" "Світ злодіїв", яка потім й реалізувалася разом з купою інших авторів. І вони не просто "писали що заманеться". Вони домовлялися між собою. І вони це робили навіть не маючи під руками швидкісного інтернету в кишені.

Світ Вархаммер 40к з якогось дива останні роки став страшенно популярним серед казуалів і тут виявилось що от поки весь лор вміщався на кілька сторінок книги правил то все трималося купи краще ніж зараз, коли кожна фракція має кілограми детального худліту. Але так як основна задача того всього це продаж фігурок то гравці на столах не дуже цим переймаються.
Post Reply