Наприклад, Майстер Церемоній в ПБТА, сторітелер у Світі Темряви, Режисер у Draw Steel, тощо.
Чи використовуєте ви під кожну ролівку "нативну" назву чи просто всюди кличете майстра майстром по звичці?
Як ви загалом ставитесь до адаптації назви під гру? Чи можливо є хтось, хто спочатку познайомився з іншою назвою перед тим як дізнатись про "майстра"?
Що ви думаєте про альтернативні назви "Майстра" в НРІ?
- simply_sviat
Re: Що ви думаєте про альтернативні назви "Майстра" в НРІ?
В мене все одно найчастіше використовується ГМ
- darkmentat
Та якось побоку)
Іноді це має сенс як рефері в оср, іноді це прикольно типу прокурора в калібері.
Але по факту це просто гіміки і виєбони, не більше)
Іноді це має сенс як рефері в оср, іноді це прикольно типу прокурора в калібері.
Але по факту це просто гіміки і виєбони, не більше)

Стараюсь називати так як прийнято в системі, але часто забуваю і кажу просто майстер)

Дуже прискіпливо ставлюсь до неймінга в іграх. І для мене майстер, ведучий, рефері, режисер чи хранитель таємниць — це маркер абсолютно різного підходи до проведення ігор. Але у загальному нейтральним терміном притримуюсь "ведучого".
Але є одна гра в хагашнику, де спробую перевернути класичне розуміння ведучого у грі догори дном
Але є одна гра в хагашнику, де спробую перевернути класичне розуміння ведучого у грі догори дном

Мені дуже подобається, коли є інші назви на Майстра в системах, де це має сенс, наприклад в Something is Wrong With the Chickens ГМ називається Chicken Master. А в Rosewood Abbey, де гравці це монахи-детективи, майстер називається Кантор.
Тим не менше, все це для мене все одно вписується в слово 'майстер'. І це ще вдалося відвикнути від 'ДМ'...)
Тим не менше, все це для мене все одно вписується в слово 'майстер'. І це ще вдалося відвикнути від 'ДМ'...)
Майстер він і в ... ДнД майстер, як би його не називали.
- [Dido]kraken
Загалом по барабану, але мені дуже подобається коли ж якийсь унікальний і смачний варіант, який підтримує атмосферу:
- Куратор (Delta Green)
- Mother (Alien)
Ну і звісно «Прокурор» в Калібер 7.62
- Куратор (Delta Green)
- Mother (Alien)
Ну і звісно «Прокурор» в Калібер 7.62
- ColorVortex
Суті це не міняє, але мені прикольно якщо назву ведучого автори підібрали відповідно тематиці.
Як то MC, Warden, Keeper.
Як то MC, Warden, Keeper.
Keep it together