Чому люди грають у Поклик Ктулху?
Re: Чому люди грають у Поклик Ктулху?
По перше це красиво, по друге багато пригод, екшуал плеїв, матеріалів, є переклад, комуніті. По третє воно звісно тардгейм, але там дуже легко ігноряться зайві правила і в результаті система майже не заважає грати

- [Dido]Fishkiller
Думаю, чисто через доступність та популярність. Є переклади корбуків, є переклади пригод, по інету мільярди готового: роздатки, модулі, actual play, огляди.
Хаосіум теж тримають руку на пульсі, постійно щось нове випускаючі, нові сеттінгбуки (от про Японію нещодавно) або різновіди по типу того ж Gaslight Cthulhu. А ще перевипускають книги в різних делюкс обкладинках, пушать новини, присутні на всіх ТТРПГ івентах і так далі. Коротше маркетінг здорової людини
Хаосіум теж тримають руку на пульсі, постійно щось нове випускаючі, нові сеттінгбуки (от про Японію нещодавно) або різновіди по типу того ж Gaslight Cthulhu. А ще перевипускають книги в різних делюкс обкладинках, пушать новини, присутні на всіх ТТРПГ івентах і так далі. Коротше маркетінг здорової людини
- darkmentat
А розкажи детальніше? Бо сам в нього не внікав, бо у мене вже є гра на цю нішу і не було потреби, але раз ти так кажеш...Illair wrote: Thu Nov 06, 2025 6:26 pmЯ його свідомо не включав. Я не визнаю його як валідний горор. У нього забагато болячок від ІТО
До речі, ти ще згадував Дельту в більш позитивному ключі. Але пройшовшись по квікстарту, у мене перше враження було "забагато ктулховості, не цікаво". Що про неї скажеш, чи врівноважують її плюси кривість того ж двіжка?

Серед всього іншого мене тішить що одного погляду на будь-яке значення достатньо, щоб зрозуміти шанси на успіх, бо це по суті вірогідність у процентах.
- [Dido]Fishkiller
По Граничному Жаху провів тільки один ваншот, під час нього якихось сильних проблем не виявив. Планую добратися до модуля на 8-10 сесій, ось тоді вже буде нормально видно
Багато про Лімінал не зможу сказати, бо бракує досвіду. Але з того, що можу, у нас є ІТО, яке постійно треба дорулювати і допилювати в найнеочікуваніших місцях. І тут на нього кладуть жанр, що не передбачає такого типу геймплею, який пропонує ІТО. І тобі треба ще й на хорор докручувати рули. Типу навіщо? За формфактором і вмістом можна було б на трофі зробити і воно б працювало, як сурвайвал хорор, а не як около моторошне іто в сучасності.darkmentat wrote: Thu Nov 06, 2025 8:47 pm А розкажи детальніше? Бо сам в нього не внікав, бо у мене вже є гра на цю нішу і не було потреби, але раз ти так кажеш...
До речі, ти ще згадував Дельту в більш позитивному ключі. Але пройшовшись по квікстарту, у мене перше враження було "забагато ктулховості, не цікаво". Що про неї скажеш, чи врівноважують її плюси кривість того ж двіжка?
Щодо дельти взагалі не знаю, бо мене власне наявність БРП відштовхує, але навіть неекспертним поглядом видно, що залученість персонажів там краща.

- [Dido]Fishkiller
Ну справедливості заради, вони достатньо гарно обробили ItO+Cairn що б воно працювало з горором. Як з точки зору правил так і з формування пригодIllair wrote: Thu Nov 06, 2025 9:04 pmБагато про Лімінал не зможу сказати, бо бракує досвіду. Але з того, що можу, у нас є ІТО, яке постійно треба дорулювати і допилювати в найнеочікуваніших місцях. І тут на нього кладуть жанр, що не передбачає такого типу геймплею, який пропонує ІТО. І тобі треба ще й на хорор докручувати рули. Типу навіщо? За формфактором і вмістом можна було б на трофі зробити і воно б працювало, як сурвайвал хорор, а не як около моторошне іто в сучасності.darkmentat wrote: Thu Nov 06, 2025 8:47 pm А розкажи детальніше? Бо сам в нього не внікав, бо у мене вже є гра на цю нішу і не було потреби, але раз ти так кажеш...