Я загалом не дуже люблю підхід "Критикуєш - пропонуй", бо вважаю що не обов'язково мати рішення проблеми, щоб її визнати. Проте саме в цьому випадку я вирішив подумати, яку б ігрову структуру я міг би запропонувати натомість.
Мій варіант все ще не має вкладених структур для наприклад пригод в місті, всередині системи, на станціях чи планетах, населених, з дикою місцевістю чи пустинних ітд. Проте тут вже хоча б зрозуміло для яких саме ситуацій їх треба готувати, та й загалом це вже солідна верхньорівнева структура, що повноцінно використовує карту сабсектора.
Також мені досі здається, що в якості "низової системи правил" краще піде щось околопбташне типу Краєходців, тому що вони краще справляються з малодеталізованими вводними. Проте це вже щось і з цим можна працювати.
Альтернативна структура підготовки Тревелера
https://docs.google.com/document/d/1BP1 ... 2sjiW4Y3m4
Альтернативна структура підготовки Тревелера
- darkmentat
- simply_sviat
Re: Альтернативна структура підготовки Тревелера
Нагадало космічних рейнджерів, коли до завдань дійшов
simply sviat
- darkmentat
Ну і звісно альтернативна структура - це структура зачіпок. Гравці в пригодах знаходять якісь координати на іншому кінці сабсектора, летять туди і розслідують. Загалом доволі проста і природно тема.
З нею правда є пару нюансів:
1) Для її запуску потрібно спершу знайти ці зачіпки. Тобто це така собі допоміжна другорядна структура, що додає різноманіття, проте виникає на фоні основної гри.
2) Ця структура ніяк не мотивує взаємодіяти з проміжними планетами й тим більше сідати на них і якось вивчати. Й тим більше тут мало потенціалу, щоб на проміжній планеті вляпатись в якісь пригоди та змінити маршрут в результаті нової інформації.
Останнє найбільша проблема Тревелера імхо, для якої треба щось придумати.
З нею правда є пару нюансів:
1) Для її запуску потрібно спершу знайти ці зачіпки. Тобто це така собі допоміжна другорядна структура, що додає різноманіття, проте виникає на фоні основної гри.
2) Ця структура ніяк не мотивує взаємодіяти з проміжними планетами й тим більше сідати на них і якось вивчати. Й тим більше тут мало потенціалу, щоб на проміжній планеті вляпатись в якісь пригоди та змінити маршрут в результаті нової інформації.
Останнє найбільша проблема Тревелера імхо, для якої треба щось придумати.

Якщо квести тобі не подобаються, то не дуже зрозуміло, чим це принципіально краще квестів.
- darkmentat
1. Заставляє шаройобитись по карті
2. По факту це проблемні пасажири чи вантаж, а не власне завдання. Тобто більш загальна ціль.
А так важко сказати, скоріше відчуття.
2. По факту це проблемні пасажири чи вантаж, а не власне завдання. Тобто більш загальна ціль.
А так важко сказати, скоріше відчуття.

Для мене це виглядає просто як чекліст для написання специфічного типу квестів. Тобто просто один з можливих типів квестів. Хоча я розумію, що це може бути просто майндсетом, який допомагає тобі уявити підготовку, але я б не назвав це "альтернативою" (так само, як власний творчий процес стокання данжа не є альтернативою книжці правил).