Тут Беня Мільтон огляд другої редакції Yoon-Suin виклав. Заодно можна на книжку подивится, як стало
Yoon-Suin 2e
- [Dido]Fishkiller
Re: Yoon-Suin 2e
Взагалі не знайомий із системою, але маю питання: чому, ну чому, альбомна орієнтація?[Dido]Fishkiller wrote: Tue Nov 11, 2025 6:44 pm Тут Беня Мільтон огляд другої редакції Yoon-Suin виклав. Заодно можна на книжку подивится, як стало
Хто це придумав? Я в Дикому Морі ледь заспокоїв себе тим що то артбук, але нашо це тут?
- [Dido]Fishkiller
Це сеттінг та інструменти для сендбокса, системо незалежна начебто. Дуже цікава як на менеshaggot wrote: Tue Nov 11, 2025 9:17 pmВзагалі не знайомий із системою, але маю питання: чому, ну чому, альбомна орієнтація?[Dido]Fishkiller wrote: Tue Nov 11, 2025 6:44 pm Тут Беня Мільтон огляд другої редакції Yoon-Suin виклав. Заодно можна на книжку подивится, як стало![]()
![]()
![]()
Хто це придумав? Я в Дикому Морі ледь заспокоїв себе тим що то артбук, але нашо це тут?
А от альбомна орієнтація, це срака. Не розумію теж
- darkmentat
Єдине що на компі в пдф ландшафтом може буде зручно читати, мабуть.[Dido]Fishkiller wrote: Tue Nov 11, 2025 9:53 pmЦе сеттінг та інструменти для сендбокса, системо незалежна начебто. Дуже цікава як на менеshaggot wrote: Tue Nov 11, 2025 9:17 pm
Взагалі не знайомий із системою, але маю питання: чому, ну чому, альбомна орієнтація?![]()
![]()
![]()
А от альбомна орієнтація, це срака. Не розумію теж

-
AnungUnRama
Це перевидання класне. Мені сподобались нові додатки та пригоди. Але враження дуже зіпсували тупорилі малі гекс карти та карти для пригод, в яких хер шо розбереш.
- darkmentat
-
AnungUnrama
Там їх не було взагалі, крім дуже схематичних замальовок.darkmentat wrote: Wed Nov 12, 2025 5:21 pmВ попередній редакції були кращі? Бо там наче теж було шопопало курка лапою.
- [Dido]kraken
Там ідея була що читатимуть з дисплея, тому лендскейп був доречний. Але чому так зробили для друку - абсолютна загадка. В мене нема якоїсь відрази до альбомної орієнтації книг, насправді, але такі книги значно важче гортати при інтенсивному вжитку.shaggot wrote: Tue Nov 11, 2025 9:17 pm Взагалі не знайомий із системою, але маю питання: чому, ну чому, альбомна орієнтація?![]()
![]()
![]()
Added after 5 minutes 17 seconds:
Що до самої книги - перша редакція це взагалі один з кращих прикладів системо-нейтральних сетингів. А от друга редакція якраз недавно прийшла і я чесно кажучи розчарований продуктом. Бо хоч доданий контент і прикольний, але як «2 редакція» воно слабо. Ну і мапи, як каже Роман - безтолкові
-
dicekitteh
В іноземних інтернетах, в останні роки, часто зустрічається теорія що подібна ("нехарактерна") орієнтація книг правил робиться саме для того щоб показати продукт більш ілітним™, наліпити на нього якусь більшу "додану вартість" і продати не за 15 баксів, а за 45. Тому що на такі преколи з'явився клієнт.shaggot wrote: Tue Nov 11, 2025 9:17 pm Взагалі не знайомий із системою, але маю питання: чому, ну чому, альбомна орієнтація?![]()
![]()
![]()
(Практика не нова, в світі фотокниг та артбуків подібне давно відбувається)
НРІ, з хобі для гіків, аутсайдерів та аутистів, перетворилися на модний тренд для нітакусіків. Вони наввипередки набивають на сідниці тату з Супер Марією на грибах і поспішають похвалитися цим в тіктоці, поки з моди не вийшло. Бо потім будеш сидіти без лайків (зате з сумнівною татухою) як лох, чекати поки якийсь новий тренд не запустять.
Глобально, також це пов'язано з тим як соцмережі впливають на хобі. Сьогодні ти не можеш просто "кидати куби" (читати книжку, присідати, вирощувати помідори, кататись на велосипеді, чистити карбюратор, чухати кота). Тобі обов'язково потрібно цим хвалитися на всі боки, генерувати залученість та взаємодію, фармити реакції, будь-яким чином монетизувати набрану паству. А потім знов хвалитися. Якщо ти цього всього не робиш ти невдаха.
Я колись почитував тусовки "книголюбів". Колись це були люди що люблять читати. Ну й читали вони потроху, собі в задоволення. Потім це перетворилось на змагання і обов'язкові фотографування на фоні нових книг. А якщо ти просто мовчки читаєш, як раніше, ти "не трушний книголюб".
Ну а бізнесу гріх цим не скористатися, з тих самих причин. Бізнес хоче заробити на виявлених аналітиками клієнтах (в час соцмереж хто найбільше здіймає галасу той і клієнт бо потрапляє в поле зору скрипта), поки вони в нього є. Бо вся ця метушня перетворює хобі на роботу, з всіма супутніми атрибутами. Вимоги бізнесу, контроль якості під замовника та рекламодавця, дедлайни, оце от все. Після чого ти вже цим не хочеш займатись навіть якщо колись тобі це щиро подобалось, а виразу "монетизація лоха" ти взагалі не знав. І йдеш з хобі геть (а бізнес втрачає прибуток).
Абсолютно те ж саме відбувалося раніше з всіма іншими продуктами, на основі яких виникали модні течії/субкультури. Соцмережі просто сильно прискорили цей процес і зробили масовим.
Я на власні очі бачив як карта пам'яті в "комп'ютерному" магазині коштує х грошей, а в "фотомагазині" така сама коштує вже х3. І постачальник спільний, я колись в цьому варився. Це в часи коли тут кожен "я у мами особливий" хотів бути весільним фотографом. Ну і звісно ж їх стригли. Впроваджуючи "податок на особливих". А податки в бізнесу різні є і багато
Так і живем.