Page 2 of 5

Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!

Posted: Sat Nov 08, 2025 10:27 pm
by darkmentat
[Dido]kraken wrote: Sat Nov 08, 2025 10:06 pm Я щось прифігів з ментата. І ти не хвалишся в усіх рольових чатах шо ти кулінар? Дай рецепт менемена ;)
Топовий літній сніданок: зажарка з цибулі, червоного перця, помідорів, потім туда розбиваються яйця і перемішуються в типу скрембл і щоб не схопилось і більш-менш м'яке було, потім туди ж фету і зелень. Останнім часом я туди ще чілі флейкс бахав) Ну і їсти хлібом зі сковороди :D (хоча я їх силіконовою лопаткою). Правда зараз перець якось не по сезону вже буде.

Added after 9 minutes 39 seconds:
simply_sviat wrote: Sat Nov 08, 2025 6:17 pm Я чув у нас тут багато кулінарів, показуйте ваші здобутки без спойлерів та обмежень. :o

Сьогодні світла немає, тому саме час зробити Рамен на всю сім'ю!
А загалом ти тоже розказуй як його робив, бо цікаво)

Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!

Posted: Sat Nov 08, 2025 11:02 pm
by [Dido]kraken
darkmentat wrote: Sat Nov 08, 2025 10:37 pm
Топовий літній сніданок: зажарка з цибулі, червоного перця, помідорів, потім туда розбиваються яйця і перемішуються в типу скрембл і щоб не схопилось і більш-менш м'яке було, потім туди ж фету і зелень. Останнім часом я туди ще чілі флейкс бахав) Ну і їсти хлібом зі сковороди :D (хоча я їх силіконовою лопаткою). Правда зараз перець якось не по сезону вже буде.
Дядь, давай більше своїх рецептів бо то все жрадло виглядає смачно. Менемен спробую завтра приготувати!

Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!

Posted: Sun Nov 09, 2025 1:55 am
by simply_sviat
darkmentat wrote: Sat Nov 08, 2025 10:37 pm
[Dido]kraken wrote: Sat Nov 08, 2025 10:06 pm Я щось прифігів з ментата. І ти не хвалишся в усіх рольових чатах шо ти кулінар? Дай рецепт менемена ;)
Топовий літній сніданок: зажарка з цибулі, червоного перця, помідорів, потім туда розбиваються яйця і перемішуються в типу скрембл і щоб не схопилось і більш-менш м'яке було, потім туди ж фету і зелень. Останнім часом я туди ще чілі флейкс бахав) Ну і їсти хлібом зі сковороди :D (хоча я їх силіконовою лопаткою). Правда зараз перець якось не по сезону вже буде.

Added after 9 minutes 39 seconds:
simply_sviat wrote: Sat Nov 08, 2025 6:17 pm Я чув у нас тут багато кулінарів, показуйте ваші здобутки без спойлерів та обмежень. :o

Сьогодні світла немає, тому саме час зробити Рамен на всю сім'ю!
А загалом ти тоже розказуй як його робив, бо цікаво)
Ми закуповуємо шін рамен блек, бо він просто серед рамен лапші дуже класний.

Далі просто що маєте, але ми зазвичай:

- зелена цибуля + кунжут
- гриби смажений (шиїтаке топ, але печериці норм)
- протеїн це або салмон+крабові палки, або куриця філе або стейк
- яйця варені рідко 7-8 хв, можна замаринувати якщо є час

Я ще часто морожу бульойни, тому це легкий спосіб елевейтнути ларшу, зварити її в бульйоні.

Але майти

Added after 3 minutes 7 seconds:
А за коктейлі навіть не починайте :D :D

Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!

Posted: Sun Nov 09, 2025 1:28 pm
by darkmentat
simply_sviat wrote: Sun Nov 09, 2025 1:58 am
Ми закуповуємо шін рамен блек, бо він просто серед рамен лапші дуже класний.
Вот тоже думаю зупинитись на шін рамен блек, походу найкращий варіант. Там ще якщо не плутаю три пакетики, і той що гострий окремо, тож можна гостроту регулювати. А вот бульдак щось не зацінив. Ну і ще Jin ramen mild наче непоганий тоже коли все ліниво. У самого лежить пару пачок в НЗ х)

Added after 47 seconds:
simply_sviat wrote: Sun Nov 09, 2025 1:58 am
Я ще часто морожу бульойни, тому це легкий спосіб елевейтнути ларшу, зварити її в бульйоні.
Але там ти на фотках окремо бульйон варив якось, чи загалом як робиш і для яких ситуацій?

Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!

Posted: Sun Nov 09, 2025 2:30 pm
by simply_sviat
darkmentat wrote: Sun Nov 09, 2025 1:29 pm
simply_sviat wrote: Sun Nov 09, 2025 1:58 am
Ми закуповуємо шін рамен блек, бо він просто серед рамен лапші дуже класний.
Вот тоже думаю зупинитись на шін рамен блек, походу найкращий варіант. Там ще якщо не плутаю три пакетики, і той що гострий окремо, тож можна гостроту регулювати. А вот бульдак щось не зацінив. Ну і ще Jin ramen mild наче непоганий тоже коли все ліниво. У самого лежить пару пачок в НЗ х)

Added after 47 seconds:
simply_sviat wrote: Sun Nov 09, 2025 1:58 am
Я ще часто морожу бульойни, тому це легкий спосіб елевейтнути ларшу, зварити її в бульйоні.
Але там ти на фотках окремо бульйон варив якось, чи загалом як робиш і для яких ситуацій?
А, ще забув - оці норі снеки топово в лапшу залітають.

Та, з пакетиками та регуляцією гостроти тру, і з Бульдаком та сама історія, він якийсь доволі ніякий.

Стосовно бульйону, я зазвичай на місяць+ варю з курки та яловичого ребра, десь по 3 літра кожного, розливаю в пакетики та морожу. Курячий по 0.5 з вершком, яловичий так само але ще по 0.2 декілька пакетиків лишаю для соусів.

Конкретно з раменом, просто вариш лапшу по рецепту, просто замість води - бульйон. Спецій досипаєш з пакетику по смаку. Я все ще їх висипаю, бо бульйони варю базові, без доп спецій, мінімум солі-перцю, з розрахунку щоб потім з стравами іншими не конфліктуіали смаки. Виходить смачно і нажорісто.

Єдине що один пакет рамена це щочь 600 калорій, ще без добавок, тому в нас зазвичай 1 на двох йде, тоді до 500 виходиьь порція, якраз нормальний обід.

Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!

Posted: Mon Nov 10, 2025 9:56 pm
by Yutosei
Ну хто ж, як не Свят, мав би створити такий топік, так щоб ще і без спойлерів шерити смаколики 🤣🤣🤣ну тоді я теж поділюсь своїми печеними гарбузиками з мяском і овочами всередині 🥰

Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!

Posted: Mon Nov 10, 2025 10:07 pm
by darkmentat
Yutosei wrote: Mon Nov 10, 2025 9:56 pm Ну хто ж, як не Свят, мав би створити такий топік, так щоб ще і без спойлерів шерити смаколики 🤣🤣🤣ну тоді я теж поділюсь своїми печеними гарбузиками з мяском і овочами всередині 🥰
Ахуй о_О

Ну це прям інший рівень)

Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!

Posted: Mon Nov 10, 2025 11:56 pm
by simply_sviat
Yutosei wrote: Mon Nov 10, 2025 9:56 pm Ну хто ж, як не Свят, мав би створити такий топік, так щоб ще і без спойлерів шерити смаколики 🤣🤣🤣ну тоді я теж поділюсь своїми печеними гарбузиками з мяском і овочами всередині 🥰
Кайф, виглядає і смачно і естетично.

А гарна презентація це теж важлива частина смаку ! <3

Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!

Posted: Tue Nov 11, 2025 6:49 pm
by KinslayeR
simply_sviat wrote: Sun Nov 09, 2025 1:58 am
darkmentat wrote: Sat Nov 08, 2025 10:37 pm
[Dido]kraken wrote: Sat Nov 08, 2025 10:06 pm Я щось прифігів з ментата. І ти не хвалишся в усіх рольових чатах шо ти кулінар? Дай рецепт менемена ;)
Топовий літній сніданок: зажарка з цибулі, червоного перця, помідорів, потім туда розбиваються яйця і перемішуються в типу скрембл і щоб не схопилось і більш-менш м'яке було, потім туди ж фету і зелень. Останнім часом я туди ще чілі флейкс бахав) Ну і їсти хлібом зі сковороди :D (хоча я їх силіконовою лопаткою). Правда зараз перець якось не по сезону вже буде.

Added after 9 minutes 39 seconds:
simply_sviat wrote: Sat Nov 08, 2025 6:17 pm Я чув у нас тут багато кулінарів, показуйте ваші здобутки без спойлерів та обмежень. :o

Сьогодні світла немає, тому саме час зробити Рамен на всю сім'ю!
А загалом ти тоже розказуй як його робив, бо цікаво)
Ми закуповуємо шін рамен блек, бо він просто серед рамен лапші дуже класний.

Далі просто що маєте, але ми зазвичай:

- зелена цибуля + кунжут
- гриби смажений (шиїтаке топ, але печериці норм)
- протеїн це або салмон+крабові палки, або куриця філе або стейк
- яйця варені рідко 7-8 хв, можна замаринувати якщо є час

Я ще часто морожу бульойни, тому це легкий спосіб елевейтнути ларшу, зварити її в бульйоні.

Але майти

Added after 3 minutes 7 seconds:
А за коктейлі навіть не починайте :D :D
Мені блек місцями занадто насичений, там же тупо два пакети з суповою приправою іде. Частіше беру класику, або яловичий. Ще Палдо сирний норм. Хоча я додатково часто даю ще сирий жовток, пластинку плавленого сиру та зеленушку.

Re: Діліться вашими кулінарними шедеврами!

Posted: Tue Nov 11, 2025 6:55 pm
by darkmentat
KinslayeR wrote: Tue Nov 11, 2025 6:49 pm Мені блек місцями занадто насичений, там же тупо два пакети з суповою приправою іде. Частіше беру класику, або яловичий. Ще Палдо сирний норм. Хоча я додатково часто даю ще сирий жовток, пластинку плавленого сиру та зеленушку.
Ну сир і зелень то класика) А щодо яйця, я його весь кидаю, але ще в каструлю поки воно там ще вариться.