darkmentat wrote: Tue Dec 02, 2025 7:49 pm
А взагалі тут можна зайти на це питання з іншої сторони:
Якби ви робили щось типу YKY-хака про файтінги, але мали змогу серйозно модифікувати основний движок, залишаючи тільки форму і загальну легкість - що б ви робили і на що дивилися б в першу чергу?
Хм, цікаве питання. Якщо робити справді серйозні зміни, то, думаю, варто додати такі характеристики, як STR, DEX, CON, WIS, INT — хоча WIS і INT я б об’єднав у щось одне. Для характеристик підійде діапазон бонусів від –3 до +3. Навички я б не вводив.
Я б взяв, мабуть d20 із фіксованими складностями: 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 — де 12 є базовою складністю. Гравці кидають на атаку тільки тоді, коли перебувають у невигідному становищі або б’ються проти дуже сильних противників. Але завжди кидають на захист. При цьому вдалий опис дії, що базується на одній з характеристик, зменшуватиме складність перевірки. У разі успіху це може зменшити отриманий урон удвічі або навіть повністю.
Ну і, звісно, потрібно додати багато прийомів і технік. Напевно, варто ввести якийсь ресурс по типу «Чі», щоб не можна було безперервно спамити прийоми. Також можна ввести градацію успіху — наприклад кидати кубик на прийом, або тоже d20 або різні якщо робити якісь категорії прийомів, прийом завжди вдається, але якщо результат кидка перевищує певне значення, спрацьовує додатковий ефект.
О і стійки полюбе треба добавити різні стійки