Слухайте, маю таке питання, а який би движок чи механіку ви б взяли для гри по рукопашному файтінгу?
З критеріїв:
- Це не має бути окрема настолочна підсистема - це все ще НРІ де опис впливає на контекст
- Це не має бути закидування кубами, має бути відчутний елемент прийняття рішень (хоч можливо не вирішальний)
- Це має бути щось швидке, а не коли для надшвидкого обміну ударами і прийомами гравці туплять по хвилині вибираючи опції зі списку чи займаючись якимось фідлінгом
Для симуляції ігор типу Якудзи короч)
Ну і ще у мене є пару ідей, тож це має бути щось просте, щоб можна було поверх нього накрутити свого.
PS: Ну і можливо реально пропозиція про геймдизайн розділ має сенс
Added after 6 minutes 16 seconds:
Ну і у мене є на приміті один механ, але він більш анімешний, нереалістичний і трохи комедійний. Тут теж не проти комедії, але хочеться більше акценту на бойових мистецтвах. Не те щоб приземлених, але і без умовних стрибків по дахам.
Механ НРІ по файтінгам
Re: Механ НРІ по файтінгам
Глянь правила бою в Avatar legends від маґпай.
Там досить наближено до файтингів, немає закидування кубами, але є різні стійки в яких окремі прийоми, і це в стилі загадати стійку і прийом і одночасно їх розкрити. Як камінь-ножиці-папір, але описове.
Там досить наближено до файтингів, немає закидування кубами, але є різні стійки в яких окремі прийоми, і це в стилі загадати стійку і прийом і одночасно їх розкрити. Як камінь-ножиці-папір, але описове.

- darkmentat
Вот з того що я чув мені показалось надто кранчево, повільно, душно і "настолочно". Хочеться максимально уникнути ситуації де ін фікшен відбуваються стрімкі події, а тим часом гравці за столом душаться об правила і вибирають конкретні закриті опції.Illair wrote: Mon Dec 01, 2025 2:41 pm Глянь правила бою в Avatar legends від маґпай.
Але якщо там не так і є якісь конкретні цікаві штуки то кажи.

Ще механіки файтингів є в Street Fighter Storytelling System. Так, там та сама д10 система, що і в вампірах
Бойовочка поклітинна з пересуванням і бойові картки майже як в Аватарі.
- darkmentat
Загалом чудовий приклад того, що нам не потрібно... Знайти б щось про зворотню ситуацію х)Domin13 wrote: Mon Dec 01, 2025 7:40 pm Ще механіки файтингів є в Street Fighter Storytelling System. Так, там та сама д10 система, що і в вампірах![]()

З того що я щупав, і на мій погляд може підходити це несподівано АоСик (або ваха олд ворлд я так розумію там однаково) бій традгеймовий, але не душний, є місце для всяких прийомів і білдів, але знову таки не душно

- darkmentat
Так не хочу туди лізти хехехе...Azik wrote: Tue Dec 02, 2025 12:28 am З того що я щупав, і на мій погляд може підходити це несподівано АоСик (або ваха олд ворлд я так розумію там однаково) бій традгеймовий, але не душний, є місце для всяких прийомів і білдів, але знову таки не душно

Ще не мав нагоди поводити, тому не можу точно сказати, але здається KUMITE відповідає вимогам. Це хак на INDEX CARD RPG

- darkmentat
PDF там звичайно ахрініь яка читаєма з дефолтним чорним шрифтом по сірій текстурі, але треба буде глянутиflowerpot wrote: Tue Dec 02, 2025 4:57 pm Ще не мав нагоди поводити, тому не можу точно сказати, але здається KUMITE відповідає вимогам. Це хак на INDEX CARD RPG

-
dicekitteh
А наскільки глибоке очікується, е, занурення гравців в тему?
Big eyes small mouth - стара анімешна система про все на світі (є купа допів)
Panic at the Dojo - просто про бойові мистецтва
Feng Shui та/або Outgunned (раніше Broken compass) - типу, кіношки 80х
Також є купка систем по Dragonball Z, десь навіть є конструктор спец-атак
Big eyes small mouth - стара анімешна система про все на світі (є купа допів)
Panic at the Dojo - просто про бойові мистецтва
Feng Shui та/або Outgunned (раніше Broken compass) - типу, кіношки 80х
Також є купка систем по Dragonball Z, десь навіть є конструктор спец-атак