-PeS- wrote: Wed Nov 12, 2025 3:23 pm
— А чи не славетний це проклинач Мад Штейн?! - проричав із азартом чоловік. Перекотившись з одної ноги на іншу, він посунув в бік рудого.
Рудий, почувши галас, скривився ще більше. Його чимала фізіономія здригнулася і зіщулилась, наче від удару спису. Він хотів лишатись у своєму світі липкого шинквасу і юшки, яка чекала на нього, а ще краще — у тихому, солодкому і вічному мороці безпам'ятства.
-PeS- wrote: Wed Nov 12, 2025 3:23 pm
— Маде, я знав, що доля мені щось готує в цій діромасі. Мав тебе зустріти, Маде, чуєш!.. - Просуваючись назграбними кроками до стіни, чоловік не спиняє енергійного бурмотіння.
В яросіт п'яниця втупився у чоловіка, хотів було щось рявкнути, просичати його ім'я...
ім'я, яке вислизало з його пам'яті, яке він марно хотів вихопити з зелених очей, мокрого плащу, блідої шкіри.
З горлянки просипіло щось нерозбірливе і втомлене. Його оскал мав кричати про виклик і погрозу, та натомість перетворився на благання про пощаду. Він виглядав жалюгідно — неначе цирковий лев перед занесеним для удару батогом. Рудоволосий зажмурив очі і відвернувся до шинквасу.
[Dido]kraken wrote: Sat Nov 15, 2025 7:21 pm
Корчмар, з під лоба глянув на брошку, потім на чоловіка. Потім штурхнув брошку назад.
— Не знаю звідки вона в тебе, але прибережи. — він відвернувся від шинквасу, а через мить виставив миску юшки і кухоль темного.
— Не годиться в людини останнє забирати. Давай так, їж, пий, але розкажи свою історію і як ти до цього докотився?
Спершу чолов'яга не зрозумів. Слова корчмаря пробивалися крізь туман похмілля та відчаю, як далеке світло. «Не годиться в людини останнє забирати...» Брудна тремтяча рука намацала під лахміттям прохолоду оздобленого сріблом ефесу. Страх відступив. Ні, він не жебрак, не злидар — у нього ще є гордість. Та сил, аби це доводити й знову кричати про щось — не було.
— Історію? — зітхнув той перебираючи брошку між пальців.
Рудий знову глянув на чоловіка, що наближався.