Які у вас улюблені сетинги для гри?

Про все що завгодно навколо НРІ. Які дайси любите, чому люди грають в ДнД та інше
Domin13

Які у вас улюблені сетинги для гри?

Post by Domin13 »

Сетинг - то невід'ємна частина будь-якої НРІ, тож розкажіть про них! :)

Розповідайте про всі сетинги: офіційні/не офіційні, ваші авторські, сетинги мікс інших сетингів, сетинги які ви стирили у друзів і сетинги які ви стирили з кіно/ігор фільмів. :geek:

Які ви любите?

Added after 5 minutes 20 seconds:
Сам тесу створив, сам почну :mrgreen:

Мій улюблений- Dark Sun, але з D&Dшних ще дуже люблю Spelljammer та Planescape.

Із стирених сетингів я обожнюю Планету Скарбів, по якій я якось водив гру. Може якось ще поведу по ній гру, хто зна ;)
darkmentat

Re: Які у вас улюблені сетинги для гри?

Post by darkmentat »

Я по правді вже давно не дуже угараю по сетінгам, а скоріше орієнтуюсь на жанри. Типу "вампірське міське фентезі" замість VtM, "постапокаліптичне sword-n-sorcery" замість Dark Sun, "ретртофантастика" замість Third Imperium і так далі. Чи там "типовий шьонен" замість ну... там типового шьонену х)

Просто надто багато треба адаптувати в будь-якому випадку, бо щось добре працює на папері, але погано на грі. А з іншої сторони елементи різних сетінгів одного жанру можуть дуже вдало поєднуватися в одній грі, наприклад Дарк Сан, Вмираюча Земля та Каркоза. Та і навіть якщо брати якийсь один тайтл за основу, то в будь-якому випадку зручніше і ефективніше буде грати в щось своє, але дуже по мотивам.

Хоча ближче до суті, я недавно зацікавився Легендою про героїв галактики, і прийшла думка що було б прикольно поводити класік тревелер кампанію якраз по тому світу, але наприклад через 100 років після падіння Рейху, де відбувалася б масштабна громадянська війна всіх проти всіх. Але і це був би по факту свій сетінг, просто з відсилочками для знавців у вигляді карти і власних назв.
Image
[Dido]Fishkiller

Post by [Dido]Fishkiller »

Planescape дуже подобається. Дарк Саном ти мене заразив :)

Ще Вермілліум достатньо цікавий сеттінг і дуже подобається Wild Sea з його вірдовими лісами
Image
Image
Azik

Post by Azik »

darkmentat wrote: Tue Nov 11, 2025 5:48 pm але наприклад через 100 років після падіння Рейху, де відбувалася б масштабна громадянська війна всіх проти всіх. Але і це був би по факту свій сетінг, просто з відсилочками для знавців у вигляді карти і власних назв.
Воу воу спойлери! :D

А взагалі стосовно сетингів так - сетинг не важливо, загалом жанр і вайб те що важить. Ми от вирішили пограти в рольову Ваху олд ворлд - і я поняв що в мене просто 0 сил і бажання читати оті всі томи лору, вікісторінки чи навіть слухати відео з оглядами на то всьо. При тому що загальний вайб оцього високого середньовіччя мені дуже подобається.
Image
darkmentat

Post by darkmentat »

Azik wrote: Tue Nov 11, 2025 6:15 pm
darkmentat wrote: Tue Nov 11, 2025 5:48 pm але наприклад через 100 років після падіння Рейху, де відбувалася б масштабна громадянська війна всіх проти всіх. Але і це був би по факту свій сетінг, просто з відсилочками для знавців у вигляді карти і власних назв.
На справді це не спойлери, бо я ще не додивився і просто так придумав х)

Просто такого роду ігри найкраще працюють коли в ігровому світі хаос і немає якоїсь централізованої влади, а замість цього осколки різних сил.

Added after 2 minutes 50 seconds:
Azik wrote: Tue Nov 11, 2025 6:15 pm А взагалі стосовно сетингів так - сетинг не важливо, загалом жанр і вайб те що важить. Ми от вирішили пограти в рольову Ваху олд ворлд - і я поняв що в мене просто 0 сил і бажання читати оті всі томи лору, вікісторінки чи навіть слухати відео з оглядами на то всьо. При тому що загальний вайб оцього високого середньовіччя мені дуже подобається.
Про вахуфентезі згоден. Мабуть тому я так сильно угараю по LotFP, бо там просто наші Франція, Англія, Священа Римська Імперія 17ст, але з магією і правдивими забобонами, і в яку в кращих традиціях вірд-фікшену і всратих фільмів прилетіла якась хтонь чи сталася якась хрінь хДД

А загалом судячи з усього Мерзлу Твань ти заціниш ;)
Image
dDementor

Post by dDementor »

Azik wrote: Tue Nov 11, 2025 6:15 pm

А взагалі стосовно сетингів так - сетинг не важливо, загалом жанр і вайб те що важить. Ми от вирішили пограти в рольову Ваху олд ворлд - і я поняв що в мене просто 0 сил і бажання читати оті всі томи лору, вікісторінки чи навіть слухати відео з оглядами на то всьо. При тому що загальний вайб оцього високого середньовіччя мені дуже подобається.
Погоджуюсь щодо жанру та вайбу, бо то - головне. Будь який перевантажений купою матеріалів сетинг перетворюється на непотрібну роботу для ГМ-а. Ніколи гравцям(окрім задротів конкретного сетингу, але то окрема тема) не всрались ті тонни лору. Важить тільки лор, народжений на грі та відповідь світу на дії гравців. Я особисто беру від сетингу певну основу, обрубуючи всі нашарування. І в фіналі лишається певний вайб того сетингу і лишається зробити адекватну підготовку до гри.
Типу мені подобається фентезі та сай-фай, але жоден плюс-мінус відомий сетиинг я б не водив як написано.
Azik

Post by Azik »

darkmentat wrote: Tue Nov 11, 2025 6:19 pm

А загалом судячи з усього Мерзлу Твань ти заціниш ;)
Пу-пу-пу тепер я інтерестед ще більше :o :o :o
Image
KinslayeR

Post by KinslayeR »

Улюблений назвати важко, бо є така мулька, що після умовно будь-якого спожитого медіа (книга, фільм, серіал, гра), виникає думка "о, а прикольно б тут пограти".
З існуючих прям навколоНРІшних я теж доволі всеядний: Еберрон, ФФ14, Шедоуран (не система), Ваха ФБ і 40к (фпизду аосік), Дедженезіс, Фобіден Лендс, ЗВ...
Domin13

Post by Domin13 »

[Dido]Fishkiller wrote: Tue Nov 11, 2025 5:59 pm Дарк Саном ти мене заразив :)
Я старався :mrgreen:

Взагалі мені цікаво саме про сетинги, бо вайб - то таке. Он Вархаммер наче як космічна готична космоопера, але ми любимо його не просто за вайб, але за те, що він Вархаммер.

У вас є такі сетинги серед улюблених? :geek:
simply_sviat

Post by simply_sviat »

Урбан фентезі
Манапанк по типу Еберрону.
Лоу меджік детективна містика.
Вірд вест.

Це жанри/типи сеттингів що найбільше хукають

З конкретних прикладів можу відмітити Еберрон, дуже продуманий та пропрацьований сеттинг, який цікаво досліджувати. Світ Темряви, але там мені ідея подобається більше за сеттинг. Сеттинг dogs in the vinyard кайфовий.

Це якщо суто по НРІ йти.
simply sviat
Post Reply