Порадьте ОСР в космосі!

darkmentat

Re: Порадьте ОСР в космосі!

Post by darkmentat »

Illair wrote: Sat Nov 08, 2025 3:40 pm
darkmentat wrote: Sat Nov 08, 2025 2:27 pm
Azik wrote: Fri Nov 07, 2025 9:38 pm Але блін нічого немає про суто космічні загрози типу витрат кисню під час кровлу чи про радіацію і т.д.
Сумовинка короче
Та це загалом як я розумію спільна хвороба всіх космічних нюсрок. До Death in Space у мене такі самі питання.

Колись ще списочок робив що б такого додати:
  • Космолом - Зіткнення з космічним сміттям. Деякі області більш засмічені (орбіта населеної планети, пояс астероїдів), деякі менш (віддалені області). Шанс зіткнення з небезпечним уламком може варіюватися від 1-з-6 за раунд до 1-з-20 за годину.
  • Перевантаження - 2G, 5G, 10G, 15G, короткотривале, довготривале. Втрата свідомості, пошкодження, смерть.
  • Декомпресія - Отвір розміром з кулю викликає повну декомпресію за к6 раундів. Більший пролом розміром з метр викликає вибухову декомпресію – тиск падає і повітря зникає за 1 раунд. Під час вибухової декомпресії в невагомості різні предмети і навіть персонажів може відкинути різким повітряним потоком.
  • Exposure - Вплив надвисокої та наднизької температури.
  • Toxic Atmosphere. The planet’s atmosphere is not fit to breathe, but is otherwise safe. A rebreather or armor with its own oxygen supply is required. Without these, characters take 1d10 DMG per round/minute/turn/hour/watch.
  • Corrosive Atmosphere.
  • Отруйний, паралітичний чи сльозоточивий газ.
  • Радіація
  • Exhaustion
  • Позбавлення сну
  • Thirst and Starvation
Доробити б його до чого пристойного би...
Як на мене, то ці штуки треба додавати ситуативно, коли хочеш закцентувати увагу. Але увалювати все в одну гру нє, хіба як опційні "ефекти місцевості" але вже масштабом на модуль, а не на сцену
До речі не дуже зрозумів твій тейк. Типу просто загроза або є, або її немає. Або на дерелікті прорвало реактор і підвищиний фон, або ні. Чи там або на якісь екзопланеті є покорьожена атмосфера, що вимагає певних заходів, або її немає. Типу це не те, щоб якось внезапно появляється і зникає.
Image
Illair

Post by Illair »

darkmentat wrote: Sat Nov 08, 2025 4:52 pm
До речі не дуже зрозумів твій тейк. Типу просто загроза або є, або її немає. Або на дерелікті прорвало реактор і підвищиний фон, або ні. Чи там або на якісь екзопланеті є покорьожена атмосфера, що вимагає певних заходів, або її немає. Типу це не те, щоб якось внезапно появляється і зникає.
Я до того, що менеджент кількох таких штук одночасно може перевантажувати ведучого і гравців. Тому є сенс давати таке прямо в пригоді, де все буде крутитись навколо підвищеного Дж, чи все про радіацію, жоб гравці розпробували саме цей аспект. Бо інакше це люта симуляція, а не гра.
Image
darkmentat

Post by darkmentat »

Illair wrote: Sat Nov 08, 2025 5:29 pm Я до того, що менеджент кількох таких штук одночасно може перевантажувати ведучого і гравців. Тому є сенс давати таке прямо в пригоді, де все буде крутитись навколо підвищеного Дж, чи все про радіацію, жоб гравці розпробували саме цей аспект. Бо інакше це люта симуляція, а не гра.
Ну одночасно його і не буде, важко уявити такі ситуації. Та і я б не совав це в пригоди, а в корник бо це не складова одної пригоди, а загальна штука яка може бути будь-де, і в першу чергу в пригодах майстра.
Image
[Dido]kraken

Post by [Dido]kraken »

Ви мене змусили. Пишу розділ загроз для Кавалерії... Задумався, що в патрон кампейні на 17 епізодів в Катафрактах персонажі провели десь 4-5. То є певно сенс приділити увагу таким речам, заодно і користь для спільноти буде. Поки список такий:

1. Радіація
2. Вакуум і декомпресія
3. Перевантаження
4. Втома і голод
5. Токсичні атмосфери
6. Екстремальні температури
7. Мікрогравітація
8. Мікрометеорити
9. Пожежа в космосі
10. Кисень
darkmentat

Post by darkmentat »

Єєєєє успіх 8-)

Той список вище я якраз з треверьорів і мазершипів натягав, але там багато в чому мені самі правила не подобаються.

А так ще можна додати перепади тиску (хоча це в розділ вакуума мб може піти). Під корозійною атмосферою уявляв що типу вона спорядження роз'їдає (в свн наче підгледів). Ще електрошок може, що він не тільки урон наносить, а ще пристрої ламає. Осліплення і вибухи що ламають вуха звучать доволі очевидно, але з іншої сторони поки не прочитаєш, то не подумаєш що дійсно можна десь отримати такий ефект
Image
[Dido]Fishkiller

Post by [Dido]Fishkiller »

Ось так і зарубили мотивацію Стаса зробити свою гру :)
Image
Image
Azik

Post by Azik »

[Dido]Fishkiller wrote: Sat Nov 08, 2025 10:57 pm Ось так і зарубили мотивацію Стаса зробити свою гру :)
Ну давай будемо чесними, з моїм 0 досвідом в оср я маю сумніви, що от прямо тут і зараз зароблю щось цінне ))
Так що я гляну що там для кавалерії получиться)
Image
[Dido]kraken

Post by [Dido]kraken »

Думаю патронам на наступному тижні видам потестити вже
dDementor

Post by dDementor »

[Dido]kraken wrote: Mon Nov 10, 2025 8:42 pm Думаю патронам на наступному тижні видам потестити вже
Опа! Щось буде цікаве
Post Reply