Я вже уявляю магічну академію з заклинаннями 5е...[Dido]kraken wrote: Sun Nov 16, 2025 12:57 pm Під пʼятірку був абсолютно гавняний саплемент про магічну академію — Strixhaven
На основі чого ви б хотіли рольовку?
Re: На основі чого ви б хотіли рольовку?
- [Dido]Fishkiller
Для Троїки ще є саплемент https://www.melsonia.com/products/acade ... the-arcane
Сам не мацав, але бачив, що людям подобається
Сам не мацав, але бачив, що людям подобається
Можна)darkmentat wrote: Sat Nov 15, 2025 11:07 pmСлух, а хіба в цих твоїх легенд не пограєш по якісь звичайній типовій пригодницькій грі? Типу взяти той же пірат борг, прикрутити що кораблі і острова тепер літають, а гравцям продати як "це короч як пірати але повітряні, а далі вже по ходу гри розкажу". Звучить якщо щось підйомне х)Domin13 wrote: Sat Nov 15, 2025 10:18 pm
Я б от залюбки пограв би в рольовку на основі Легенд Світокраю (Edge Chronicles, також вфдомі як "Повітряні пірати"). Це підліткове фентезі у світі який знаходиться на краю скелі і де живуть неймовірні істоти. Однією з фішок сетингу є камені, які буквально ростуть з під землі а потім летять у небо. Із цих каменів роблять повітряні кораблі.
Просто це треба спочатку накопати сетингового лору і подумати як це все презентувати гравцям, які ніколи не читали книгу
Само собою, що можна на основі будь-чого провести, просто якби це була б офіційна рольова гра, то було б набагато простіше презентувати гру)
Бо я Edge Chronicles люблю шалено.
Може якось і проведу їх комусь
- darkmentat
Насправді ооой як не факт. Дуже часто франшизні ігри мають дуже посередню якість, а їх автори і̶д̶і̶о̶т̶и̶ не можуть вичленити в гру те, який саме ігровий досвід та вайб має передавати гра від першооснови, і просто роблять абсолютно сірий симуляційний посередній рескін.Domin13 wrote: Sun Nov 16, 2025 3:24 pm
Само собою, що можна на основі будь-чого провести, просто якби це була б офіційна рольова гра, то було б набагато простіше презентувати гру)
Типу сотні раз таке було, що в Світляка краще грати по Краєходцям, в контрабандистів чи повстанців Зоряних Воєн по Scum and Villainy, а в Досьє Дрездена по Urban Shadows. А всі ті Firefly RPG, Star Wars d20, Dresden Files RPG слати куди подалі. Те ж саме про Конана і Кров Сарматів проти Conan 2d20
А стосовно цього, то відповіть проста - звичайно що через пригоду)Domin13 wrote: Sun Nov 16, 2025 3:24 pm
Просто це треба спочатку накопати сетингового лору і подумати як це все презентувати гравцям, які ніколи не читали книгу![]()
Типу тільки те в сеттінгу важливо, з чим напряму взаємодіють гравці. Те, що прямо впливає на їх персонажів і на що їх персонажі можуть вплинути. А лор який поза цим - по факту сміття, з ігрової точки зору.
До того ж тут у тебе як у майстра є перевага - ти можеш використовувати іконічних нпц свого сеттінгу, знакові локації, клішовані ситуації, різні сюжетні повороти, і для гравців це все буде в новинку і дуже цікаво, навіть якщо для тебе це все давно пережовано.

Мені останнім часом дуже не вистачає якоїсь легкої сай-фай системи з акцентом на апгрейдах корабля. От наче є там мамочовен, є крутий Rust Hulks, є прости господи краєходці. Це все гарні ігри, але щось вайб зовсім не той. 
I'm 19 years old, and I've already wasted my entire life.
Якщо уже є якісь апгрейди корабля, то це уже мікроменеджмент, а значить трохи більше кранчу, ніж передбачає легкість системи.
- darkmentat
Дивися з нами на класік тревелер. Я туда ще не дійшов, але там вроді є якесь створення корабля. Ну і якщо не в класиці, то в одній з тисячі редакцій чи їх cepheus клонів.Boris99 wrote: Sun Nov 16, 2025 10:58 pm Мені останнім часом дуже не вистачає якоїсь легкої сай-фай системи з акцентом на апгрейдах корабля. От наче є там мамочовен, є крутий Rust Hulks, є прости господи краєходці. Це все гарні ігри, але щось вайб зовсім не той.![]()

Ретроклони на травелер це щось новенье для менеdarkmentat wrote: Mon Nov 17, 2025 9:44 am
Дивися з нами на класік тревелер. Я туда ще не дійшов, але там вроді є якесь створення корабля. Ну і якщо не в класиці, то в одній з тисячі редакцій чи їх cepheus клонів.
Серія ігор S.T.A.L.K.E.R. та Metro. Обов'язково з сурвайвал/сурвайвал-горор елементами. І чуть-чуть ганпорна, будь ласка. 
This anoying guy who enjoys
and other generic rules
and other generic rulesRe: На основі чого ви б хотіли рольовку?
Як представник команди розробників Fungaloid Bastards, я це записав. (у мене насправді вже давно дизайн документ у шухлядці лежить на цю тему)pankuha wrote: Tue Nov 18, 2025 5:45 pm Серія ігор S.T.A.L.K.E.R. та Metro. Обов'язково з сурвайвал/сурвайвал-горор елементами. І чуть-чуть ганпорна, будь ласка.![]()